Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Βίλα Μουσολίνι: Η απίστευτη ιστορία του συγκλονιστικού αρχοντικού της Ρόδου που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο


Σε ξενοδοχείο πολυτελείας «Boutique Hotel» πρόκειται να μετατραπεί η βίλα «Villa de Vecchi» στη Ρόδο που πήρε το όνομα της από τον διοικητή των Δωδεκανήσων επί ιταλοκρατίας (Vecchi) και έγινε γνωστή και ως «Βίλα Μουσολίνι», όπως επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ, όπου έχει περάσει το ακίνητο για να πωληθεί.

Η ιστορική βίλα που βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 8.100 στρεμμάτων χτισμένη στην άκρη ενός βράχου με επιβλητική θέα προς το νησί, που κόβει την ανάσα, επρώην κατοικία του Ιταλού διοικητή των Δωδεκανήσων επί Μουσολίνι κόμη Τσέζαρε Μάριο Ντε Βέκι.

Ο τότε διοικητής του νησιού αποφάσισε να ανακατασκευάσει τη βίλα, η οποία αποτελούσε την επίσημη κατοικία του εκάστοτε Ιταλού διοικητή. Παράλληλα χρησιμοποιούνταν ως θερινό ανάκτορο του Ιταλού βασιλιά Βιτόριο Εμμανουέλε του Γ΄ και αργότερα ως εξοχική κατοικία του Μπενίτο Μουσολίνι. Αργότερα έγινε θέρετρο και της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο, η εικόνα της βίλας σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το «ένδοξο» παρελθόν της. Είναι σχεδόν ετοιμόρροπη, πλήρως λεηλατημένη και γεμάτη σκουπίδια.

Οι πλέον στενοί εναπομείναντες εν ζωή συγγενείς Ντε Βέκι βρέθηκαν στο νησί της Ρόδου στις αρχές του 2013, σε άκρως ιδιωτική επίσκεψη, προκειμένου να δουν τα μέρη που έζησε και διοίκησε ο πρόγονός τους για πολλά χρόνια.











































































































Πηγή:http://www.iefimerida.gr/